Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Zorgaanbod

Wij bieden je deskundige, vertrouwde hulp bij:
Administratief medewerker
Het runnen van een huisartsenpraktijk brengt ook een groot aantal administratieve taken met zich mee. De niet direct patiëntgebonden administratie wordt grotendeels verzorgd door onze administratief medewerker. Zij brengt een aantal uren per week de administratie op orde, waaronder de financiële administratie. Als je vragen hebt over nota’s kunt je liefst per e-mail contact opnemen met haar, onder vermelding van ‘financiële administratie’. Het e-mailadres wat je hiervoor kunt gebruiken is: administratie@huisartsgrootewielen.nl. Dit e-mailadres is uitsluitend voor administratieve vragen over nota’s. Bellen kan ook, via de praktijkassistente.
Assistentenspreekuur
De assistente staat je als eerste te woord wanneer je met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Je kunt haar ook bellen voor uitslagen van onder andere urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

Je kunt op het assistentenspreekuur verder terecht voor:

aanstippen van wratten
verbinden van wonden
oren uitspuiten
injecties
hechtingen verwijderen
urine onderzoek
meten van de bloeddruk
suiker- controle (uitsluitend op verzoek van de huisarts)
uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)

Je kunt alleen op het spreekuur terecht als je een afspraak hebt. Je belt hiervoor het nummer van je eigen huisarts.
Bevolkingsonderzoek Borst, Baarmoeder & Darm

Bevolkingsonderzoek Nederland is een organisatie die werkt opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze organisatie zorgt voor het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Het doel is om deze vormen van kanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, waardoor er grotere kans is op genezing. De contactgegevens van de informatielijnen van de drie bevolkingsonderzoeken vind je hier.


Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Als je tussen 50 en 75 jaar bent kun je meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker van de overheid. Je krijgt hier elke drie jaar een uitnodiging voor. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig. Als je een uitnodiging hebt ontvangen, kun je zelf een afspraak maken, verzetten of afzeggen. Dit kun je doen via de afspraakmodule Mijn Bevolkingsonderzoek.  Deelname is gratis.


Meer informatie

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kijken we of vrouwen tussen de 30 en 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker worden voorkomen. Vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen iedere vijf jaar een uitnodiging. Je wordt uitgenodigd op basis van je geboortejaar. Je ontvangt de uitnodigingsbrief rond je verjaardag. Deelname is gratis.


Meer informatie

Bevolkingsonderzoek Darmkanker

Dit bevolkingsonderzoek is bedoeld om darmkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken, nog voordat mensen klachten hebben. Dat maakt de kans op een succesvolle behandeling groter. Met het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er onderzocht of er bloed in je ontlasting zit. Deze ontlastingstest kun je zelf doen. Als er bloed wordt gevonden zal er extra onderzoek plaatsvinden om te weten te komen waar het bloed vandaan komt. Mannen en vrouwen tussen 55 en 75 jaar ontvangen elke twee jaar automatisch een uitnodiging. Deelname is gratis.


Meer informatie

Bloedafname & labonderzoek

Je kunt dagelijks bloed laten afnemen voor bloedonderzoek. Bloedprikken kan in het ziekenhuis of bij een priklocatie in de buurt. Zo kun je dicht bij huis bloed af laten nemen. Is een bloedafname aan huis nodig? Dan is dat alleen mogelijk met goedkeuring van de huisarts. Heb je een doorverwijzing om bloed te laten prikken? Maak dan eenvoudig een afspraak bij 'ik wil graag bloed laten prikken' en plan je afspraak wanneer het jou uitkomt!

Cardiovasculair Risico Management (CVRM)

Omdat preventie van hart- en vaatziekte steeds belangrijker wordt, hebben we een zogenaamd cardiovasculair risicospreekuur. Iedereen die extra risico loopt op een hart- en vaatziekte of al zo'n ziekte heeft gehad komt hiervoor in aanmerking. Je wordt automatisch opgeroepen via een oproepbrief in je geboortemaand.

Chronische ziekten

Je kunt voor begeleiding van suikerziekte, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, astma en COPD, stoppen met roken en afvallen terecht bij de praktijkondersteuners van de huisarts (POH's). Dit zijn gespecialiseerde medewerkers die de huisarts ondersteunen bij de zorg voor mensen met een chronische ziekte.

Gastvrouw
De gastvrouw aan de balie meldt patiënten aan voor de verschillende spreekuren en draagt zorg voor de vlotte doorloop hiervan. Ze heeft geen medische achtergrond, vandaar dat wij je vragen voor het maken van afspraken met de huisartsen telefonisch contact op te nemen met de assistente. Wel kan zij aan de balie afspraken inplannen op het assistentenspreekuur en bij de praktijkondersteuners.

Je kunt ook bij haar terecht voor het ophalen van bloedprikformulieren, verwijsbrieven en het inleveren van urine en kweekmateriaal. Alle vragen die niet medisch inhoudelijk zijn, zal zij proberen voor je te beantwoorden.
Gordelroosvaccinatie

Er komen veel vragen binnen over de vaccinatie tegen gordelroos. Hieronder lees je informatie over de ziekte en over de vaccinatie.


Gordelroos wordt veroorzaakt door een virus, dit is hetzelfde virus dat ook waterpokken veroorzaakt. Bij gordelroos heb je jeuk, pijn, vlekjes en blaasjes op de huid. Meestal zitten de vlekjes en blaasjes aan 1 kant van het lichaam. Gordelroos kan hevige pijn geven, die soms ook lang duurt. Meestal gaat gordelroos vanzelf over. Bel met de huisarts als je blaasjes hebt bij je oog, neus of oor of als je veel pijn hebt.


Meer informatie over het gordelroosvaccin:

  • Op eigen verzoek is een vaccinatie tegen gordelroos beschikbaar. Deze vaccinatie verlaagt het risico op het krijgen van gordelroos.
  • Om voldoende immuniteit op te bouwen, zijn 2 vaccinaties noodzakelijk, met een tussentijd van 2 (tot maximaal 6) maanden.
  • Er kunnen soms kortdurend (1 tot 3 dagen) bijwerkingen optreden na de vaccinatie, zoals spierpijn en pijn op de injectieplaats.
  • De kosten voor de volledige vaccinatie bedragen circa €450 en worden alleen vergoed voor bepaalde risicogroepen: volwassenen met een recente of geplande stamcel- of orgaantransplantatie, met kanker in combinatie met immunosuppressiva of mensen met HIV.

Als je de vaccinaties wilt laten zetten, dan mag je contact opnemen met onze praktijk. Wij kunnen dan een recept maken voor de vaccinaties. Zodra de vaccinaties bij de apotheek binnen komen (dit kan i.v.m. leveringsproblemen even duren) , ontvang je een bericht van de apotheek, waarna je ons mag bellen om een afspraak te maken voor het zetten van de 1e (en later de 2e) vaccinatie. Omdat de vaccinatie voor de meeste mensen niet wordt vergoed, wordt ook het consult bij ons niet door de zorgverzekeraar vergoed. Deze kosten bedragen hier komen kosten bij kijken van €25,- per consult.

Huisbezoek

Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek eerst na te denken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.


Voor het aanvragen van een huisbezoek bel je in de ochtend naar 073 522 61 00. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Heeft je huisbezoek spoed? Toets dan 1 in bij het menu als je de assistente belt.

KOO
De vraagbaak van de gemeente 's-Hertogenbosch voor al je vragen over Zorg en Hulp, Jeugd en Gezin, Geldzaken, Wonen en Vervoer. Bel 073 615 3225 of kom langs bij een van de wijkpleinen.

www.kijkopkoo.nl
Kleine chirurgische ingrepen

Bij ons kun je terecht voor kleine chirurgische verrichtingen zoals het hechten van verwondingen en het verwijderen van bijvoorbeeld moedervlekken, steelwratten, talgklieren of vetbulten.

Labuitslagen

Een uitslag van bloedonderzoeken, functieonderzoeken, soa-testen en/of andere onderzoeken dien je zelf op te vragen. Je kunt jouw onderzoeksuitslagen inzien zodra deze beschikbaar zijn. Bekijk onderstaande wat de tijd tot uitslag is bij het soort onderzoek. Je kunt via het patiëntenportaal eenvoudig en snel de uitslag van een onderzoek inzien. Staat het niet tussen jouw uitslagen en was dit eerder wel afgesproken? Dan kun je een e-consult (vraag stellen) sturen. Kom je er niet uit? Bel dan de assistente.


Belangrijk om te weten:

  • Vanaf 16-jarige leeftijd mogen uitslagen niet aan anderen dan jezelf worden medegedeeld
  • Uitslagen van onderzoeken die in opdracht van een specialist zijn uitgevoerd, worden gezonden naar de specialist zelf en niet naar de huisarts. Je mag die uitslagen dan bij jouw specialist opvragen.

Soort onderzoek en tijd tot uitslag

  • Eerste urineonderzoek op praktijk: dezelfde dag in de middag op te vragen
  • Extra urinetest op praktijk: 16-24 uur na het eerste urineonderzoek
  • Bloedonderzoek: afhankelijk van de gevraagde waarden gemiddeld 2-4 dagen, bij sommige waarden langer
  • Röntgenfoto: 1 werkdag
  • Echografie: 2 werkdagen
  • Uitstrijkje op indicatie: 3-4 werkdagen
  • Kweek: 5-10 werkdagen
  • Weefsel klein ingreepje: 7-10 werkdagen
  • Scopie: 5 werkdagen
  • Teledermatologie: 3 werkdagen
  • Holteronderzoek: 1 week
  • 24-uurs bloeddrukmeting (ABPM): 3 werkdagen
Moedervlekken

Moedervlekken ontstaan door een ophoping van een bruine kleurstof in de huid. Ze kunnen verschillende vormen en grootte aannemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vlak, hobbelig, rond of ovaal zijn. Moedervlekken kunnen geen kwaad en geven over het algemeen geen klachten. In sommige gevallen kan er een afwijkende moedervlek ontstaan wat een voorteken kan zijn van huidkanker.


Ben je bang dat jouw moedervlek kwaadaardig kan zijn? Neem contact met ons op als:

-        de moedervlek geen onafgebroken kleur of vorm heeft

-        de moedervlek kleuren bevat als blauw, rood, wit of zwart

-        de moedervlek 6 millimeter of groter is

-        de moedervlek ineens veranderd van vorm, dikte, grote en kleur

-        de moedervlek jeukt

-        de moedervlek bloed

-        er zweertjes of korstjes op je moedervlek komen


Het consult en de behandeling vallen onder verzekerde zorg en worden dus vergoed door de zorgverzekeraar. Er kan wel aanspraak gemaakt worden op jouw eigen risico.

Ouderenzorg

Wij vinden de zorgen voor onze oudere patiënten erg belangrijk omdat met het vorderen van de leeftijd de kwetsbaarheid toe kan nemen. Om dit te beoordelen benaderen onze praktijkondersteuners zelfstandig wonende ouderen met een vragenlijst. Hiermee willen wij bereiken dat ouderen zo gezond mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wij werken nauw samen met de thuiszorg en hebben regelmatig overleg met een specialist ouderengeneeskunde.

Physician Assistant
Wij werken in onze praktijk sinds 2020 met een Physician assistant. Een physician assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional, die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme. Dit doet de PA in een samenwerkingsverband met een medisch specialist, specialist ouderengeneeskunde, arts voor verstandelijk gehandicapten of in ons geval de huisarts.

Een PA heeft een hbo-masteropleiding gevolgd en beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, de diagnose stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een PA lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het indiceren en voorschrijven van medicatie.
Je krijgt dus dezelfde zorg als bij je huisarts.
Praktijkondersteuner GGZ Jeugd

De praktijkondersteuner jeugd (POH J) is laagdrempelig inzetbaar voor kinderen/ jeugdigen van 0-23 jaar. Heb je vragen over de opvoeding of twijfel je of je het juiste doet, heb je ook wel eens dat je het gedrag van je kind als lastig ervaart? Herken je bijvoorbeeld jouw kind hierin?

  • piekert veel en slaapt slecht
  • voelt zich onzeker
  • kan moeilijk nee zeggen
  • is snel emotioneel
  • is snel prikkelbaar en onrustig
  • heeft moeite met sociale contacten
  • zit te veel achter de computer
  • of zie je andere klachten waar je je zich zorgen over maakt?

Het is goed om te kijken hoe je kind hierin ondersteund kan worden. En hoe jij zelf ondersteund kunt worden in de omgang met jouw kind. De POH J spreekt met ouders en kind om een inschatting te maken van wat er nodig is. Meestal is begeleiding door een POH J zélf voldoende, soms is een doorverwijzing beter. Er wordt overlegd met de huisarts en zo nodig met school. Vaak kunnen een aantal kortdurende gesprekken al veel betekenen!

Praktijkondersteuner GGZ Volwassenen

Voor begeleiding van psychische klachten kun je bij de praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ) terecht. Diegene begeleidt mensen met psychische klachten in de huisartspraktijk. Daarbij kun je denken aan stemmingsklachten, overspannenheid, rouwverwerking, angstklachten, alcoholproblemen.


Mochten deze gesprekken onvoldoende verbetering opleveren, dan kan de POH GGZ in overleg met de huisarts, doorverwijzen naar een meer gespecialiseerd psycholoog of een GGZ-instelling.


Kosten

Je hoeft voor de gesprekken met de praktijkondersteuner GGZ niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Je eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt. Ook hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Praktijkondersteuner Somatiek
Een praktijkondersteuner (POH) heeft vaak een achtergrond als verpleegkundige of doktersassistente en is daarnaast opgeleid in het ondersteunen van een aantal typisch huisartsgebonden taken. Onze praktijkondersteuners houden zich met name bezig met de zorg voor mensen met diabetes (suikerziekte), hypertensie (hoge bloeddruk), stoppen met roken en problemen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Zij doen dit in nauw overleg met de huisarts. Jouw huisarts zal je zo nodig verwijzen naar een van de praktijkondersteuners. Een afspraak met betrekking tot stoppen met roken kun je via de assistente direct maken met de praktijkondersteuner. Vervolgafspraken kun je zelf maken via MijnGezondheid.net en ook via de praktijkassistente of gastvrouw.

Mocht je een afspraak willen annuleren, dan verzoeken wij je uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien je plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat je minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. De tijd die voor jou gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders. Anders zijn wij genoodzaakt de kosten voor het consult aan jou door te berekenen.
Prostaatonderzoek

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij oudere mannen. Ongeveer 4 op de 10 mannen krijgen prostaatkanker. De meeste mannen die prostaatkanker krijgen, zijn tussen 60 en 85 jaar oud.


Testen op prostaatkanker kan met een PSA-test. PSA is een eiwit dat in het bloed voorkomt. Het wordt door het klierweefsel van de prostaat gemaakt. Met een bloedonderzoek naar PSA-waarde zie je hoeveel van dit eiwit in jouw bloed zit. Maar je weet na deze test niet of je wel of geen prostaatkanker hebt. De meeste prostaatkankers groeien langzaam. Ze veroorzaken meestal geen klachten. Je kunt via de link onderaan dit bericht een keuzehulp invullen waarbij je het advies krijgt wel of niet jouw PSA te laten prikken.


Een prostaatonderzoek is een onderzoek dat eerst door de huisarts  wordt verricht. Als er aanleiding voor is zal de uroloog verder onderzoek doen. Hoe de prostaat wordt onderzocht is afhankelijk van het soort klachten dat je hebt.


1 op de 10 mannen met prostaatkanker krijgt op den duur klachten door de kanker, zoals:

-        botpijnen in rug of heup (door uitzaaiingen van de prostaatkanker)

-        minder eetlust

-        een ziek gevoel


Meer informatie

Psychologisch onderzoek bij kinderen tot 18 jaar
Wij krijgen regelmatig het verzoek van ouders om hun kind te verwijzen voor psychologisch onderzoek vanwege zorgen om gedrag of ontwikkeling van het kind. Indien dit mede het advies van school is, kun je zelf contact opnemen met de GGD (-arts). Zij zijn de aangewezen instantie om dit verder op te pakken.

Ga door naar de GGD
Reizigersvaccinaties (doorverwijzing)

Ga je op reis? Dan is het verstandig om uit te zoeken of en welke vaccinaties je nodig hebt. Voor reizigerszorg kan je niet in onze praktijk terecht. Wij adviseren om contact op te nemen met onderstaande instanties, zodra je een reis geboekt hebt. Ga je langdurig reizen, emigreren, werken of stagelopen? Neem dan zo vroeg mogelijk contact op. Ook als je op korte termijn, onverwacht of last minute op reis gaat heeft vaccineren nog zin!


GGD reisvaccinaties​​​​​​​ Travel Doctor Reisprik

SOA spreekuur
Een sexueel overdraagbare aandoening zoals chlamydia of gonorrhoe kan eenvoudig opgespoord en behandeld worden. Onze praktijk heeft hiervoor een speciaal spreekuur, waarbij de intake en het afnemen van monsters door geschoolde praktijkassistentes wordt uitgevoerd, onder supervisie van de huisartsen. Bij een vermoeden op een SOA kun je een afspraak maken op het SOA spreekuur. Ook de huisarts kan doorverwijzen naar dit spreekuur.De afspraak kan ook telefonisch plaatsvinden. Je kunt dan zelf thuis de kweken afnemen met kweeksetjes die de assistente voor je klaarmaakt en die je vervolgens op kunt halen en weer in kunt leveren aan de balie.
Spiraal en implanon

In onze praktijk kun je terecht voor het plaatsen van een spiraal (hormoon- of koperspiraal) en/of implanon. Niet alle huisartsen in onze praktijk plaatsen spiralen of implanons. Het kan dus zijn dat het plaatsen niet door je eigen huisarts gebeurd. Om de vorm van anticonceptie te bespreken of voor het plaatsen van een spiraal of implanon kun je contact opnemen met de assistente  via 073 522 61 00.


Lees hier meer informatie over:


Verschillende vormen van anticonceptie Implanons Spiraaltjes

Spreekuurondersteuning Huisarts (SOH)
De Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) is een assistente die een extra medisch opleiding gevolgd heeft om snel en effectief specifieke klachten te behandelen zoals:

• Keel/neus/oorklachten
• Bloedneus
• Traumatische/bijt/brandwonden
• Voet/teen trauma
• Acute huiduitslag
Stoppen met roken

Binnen onze praktijk kun je begeleiding krijgen over stoppen met roken. De huisarts of POH praktijkondersteuner geeft je tips, adviezen en steun. Je hebt drie tot vijf gesprekken met je eigen huisarts of de POH over stoppen met roken. Daarnaast kan de huisarts ook hulpmiddelen voorschrijven, zoals nicotinevervangers of medicatie. Ook kunnen we je doorverwijzen voor begeleiding buiten de praktijk van een gespecialiseerde coach. Meestal betaalt je zorgverzekering de begeleiding door de huisarts of POH. Voor meer informatie over Stoppen met roken kijk je op Thuisarts.nl. Maak een afspraak met de huisarts of praktijkondersteuner en bespreek de mogelijkheden.


Maak een afspraak

Thuis bloeddruk meten

Heb je een hoge bloeddruk en slik je medicijnen? Of wil je hart- en vaatziekten voorkomen? Dan is het goed om thuis je bloeddruk te meten. Een goede bloeddruk is immers van groot belang voor een gezond hart en gezonde vaten. Wanneer je jouw bloeddruk rustig thuis meet, geeft dat betrouwbare informatie over je gezondheid en inzicht voor een eventuele behandeling.


Een goede bloeddrukmeter moet aan een aantal eisen voldoen. Als je overweegt een bloeddrukmeter aan te schaffen, kijk dan op de site van de Nederlandse Hartstichting. Zij hebben een lijst met goedgekeurde meters.  Soms komt het voor dat wij je vragen om thuis je bloeddruk te meten. Je kunt dan van ons tijdelijk een bloeddrukmeter mee krijgen waarmee je thuis je bloeddruk kunt meten. Informeer hier naar bij de praktijkondersteuner of assistente.


Meer informatie over bloeddruk meten

Urine onderzoek

Om meer te weten te komen over je gezondheid kunnen wij een urineonderzoek aanvragen om aandoeningen op te sporen, zoals:

  • een infectie van de urinewegen;
  • een nieraandoening, bijv. nefrotisch syndroom;
  • diabetes;
  • zwangerschapsvergiftiging;
  • kwaadaardige aandoeningen van blaas of nieren.

Wil je urine laten onderzoeken bij plasklachten (mictieklachten)? Dat kan! Je kunt het beste ochtendurine opvangen en dit voor 10.00 uur bij de balie assistente inleveren.


Denk aan de volgende adviezen:

  • Gebruik alleen urinepotjes van het lab, je huisarts of je apotheker.
  • Plas ’s ochtends (nuchter) of 4 tot 6 uur na je laatste plasbeurt.
  • Drink niet te veel (max. 1 glas) voor je plast. Dat verdunt je urine en kan een verkeerd resultaat geven.
  • Was goed je handen.
  • Spreid je schaamlippen of trek de voorhuid van je penis naar achter.
  • Plas eerst in de toiletpot, daarna in het urinepotje en dan weer in de toiletpot.
  • Sluit het urinepotje en bewaar het in de koelkast, zeker als je niet meteen naar je huisarts kan. Urine bewaard op kamertemperatuur moet je binnen de 2 uur laten onderzoeken.

Lees hier alles over het opvangen van plas bij kinderen.


Thuisarts.nl

Wijkverpleging en ondersteuning

Heb je ondersteuning nodig bij de persoonlijke verzorging, zoals aankleden, wassen en douchen? Via het centrale aanvraagpunt van IedereenZorgt kun je rechtstreeks wijkzorg aanvragen. Daarmee worden verpleegkundige handelingen en taken bedoeld. Je kunt wijkzorg aanvragen wanneer ondersteuning uit de omgeving of het gebruik van hulpmiddelen ontoereikend zijn. Je kunt geen huishoudelijke ondersteuning, acute zorg en gespecialiseerde verpleging aanvragen via het aanvraagformulier. Lees hier meer over IedereenZorgt.


De wijkverpleegkundige die je aanvraag behandelt, neemt telefonisch en/of via e-mail contact met je op. Een aanvraag betekent niet automatisch dat zorg wordt toegewezen.


Vraag wijkzorg aan​​​​​​​

Wratten behandeling

Als je last hebt van wratten op je voeten of andere lichaamsdelen, dan kun je deze door de huisarts laten verwijderen. Wratten die van kleur veranderen, pijnlijk zijn, bloeden, jeuken of groter worden moet je altijd door de huisarts laten bekijken. Ook als je last hebt van wratten bij de geslachtsorganen (genitale wratten) en ouderdomswratten is het verstandig de huisarts te raadplegen.


De huisarts kan een wrat op verschillende manieren verwijderen. Welke methode wordt gekozen, is afhankelijk van de plek, de grootte en de oorzaak van de wrat.  De meest gebruikte methode is bevriezen met een stikstofbehandeling. Stikstof bevriest de wrat en de huid eromheen, waardoor de wrat kan afsterven. Er ontstaat meestal een blaar die binnen een week verdwijnt. Voor een stikstofbehandeling kun je een afspraak maken bij de assistente via 073 522 61 00.


Wratten hoeven alleen maar behandeld te worden als ze last bezorgen. Sommige mensen vinden wratten erg lelijk en laten ze daarom weghalen. Als je twijfelt of een bobbeltje een wrat is, laat het eerst zien tijdens de afspraak bij de assistente of maak een afspraak met de huisarts.


Meer informatie